Laura over haar werk als Zelfstandig Assistent Accountant
05 juli 2022
Ervaringen

Laura de Jong vertelt over haar werk als Assistent Accountant

Hi, ik ben Laura de Jong en woon in Varsseveld. Bij Stolwijk Kelderman werk ik als assistent accountant. Mijn werkweek ziet er iedere keer weer anders uit. De ene dag ben ik aan het werk bij een klant op locatie (zelfstandig of in teamverband) en de andere dag kan zomaar samenwerkend op kantoor worden doorgebracht.

Lekker afwisselend

Niet alleen de dagen bieden veel afwisseling, ook de klanten en werkzaamheden zijn divers. Denk bijvoorbeeld aan voorbereiden, en controleren van administraties en het opstellen van jaarrekeningen. Ook heb ik een adviesfunctie bij klanten, bijvoorbeeld over de optimalisatie van administratieve processen. Van dat laatste krijg ik positieve energie. En dat zie ik ook bij mijn klanten, als zij ontdekken hoe zij hun werk effectiever en efficiënter kunnen uitvoeren.

“Ik besloot bij Stolwijk Kelderman te gaan werken omdat ik tijdens het sollicitatiegesprek voelde dat ik steeds enthousiaster werd over de groeimogelijkheden en de begeleiding die ik daarbij zou krijgen.”

Alle ruimte

Ik besloot bij Stolwijk Kelderman te gaan werken omdat ik tijdens het sollicitatiegesprek voelde dat ik steeds enthousiaster werd over de groeimogelijkheden en de begeleiding die ik daarbij zou krijgen. Daarnaast vind ik het een pluspunt dat je bij Stolwijk Kelderman de ruimte krijgt om te leren van je fouten (én van die van anderen).

Soms een uitdaging, maar wel een flexibele planning

Ik kies ervoor mijn werkdag altijd lekker vroeg te beginnen. Tussen 7.00 en 8.00 uur zit ik al met een kop koffie klaar om mijn e-mails door te nemen. Ik ben er bewust vroeg bij, want dan kan ik tegen het einde van de dag wat eerder naar huis. Zeker twee doordeweekse avonden breng ik door met mijn paarden. Natuurlijk zijn er momenten in het jaar dat het extra druk is. Dan is het soms wel even een uitdaging om de balans te vinden tussen voldoende aandacht voor klanten en toekomen aan mijn persoonlijke bezigheden. Voor mij is het daarbij fijn dat ik mijn eigen, flexibele planning beheer.

Met het oog op de toekomst

Pas geleden heb ik het theoretische deel voor de accountantsopleiding afgerond. Ik wil de komende jaren het praktijkgedeelte veder oppakken en afronden. Voor nu vind ik het belangrijk zoveel mogelijk te leren van mijn collega’s, zodat ik mij kan ontwikkelen tot een allround adviseur en sparringpartner voor klanten.

Laura de Jong

Geschreven door

Laura de Jong
Zelfstandig Assistent Accountant

Ook leuk voor jou