Skip to main content

Daphne: “Een stapje terug om verder te komen”

Daphne is werkstudent bij het controleteam van Stolwijk Kelderman (onderdeel van SKN), maar dat wás ze aanvankelijk niet. In januari 2023 startte zij als junior assistent accountant bij team controle. Gaandeweg ontdekte zij dat één studiedag in de week niet genoeg was voor haar specifieke studieroute. Daphne liep vast, maar wilde wel graag bij SKN blijven.

Via een omweg kwam Daphne op het idee om accountancy te gaan studeren. Tijdens haar HBO-studie Food & Business bleek zij meer trek te hebben in die businesskant. De financiële vakken trokken haar aandacht en ze besloot door te willen studeren. Daphne: “Vorig jaar startte ik met het schakeltraject op Nyenrode, maar wel met een kennisachterstand. Al snel merkte ik dat mijn jaargenoten beter mee konden komen door hun financiële achtergrond. Uiteindelijk kwam dit traject voor mij neer op in slechts één jaar de vier jaren HBO inhalen. Dat was niet te combineren met een fulltimebaan. Ik had gewoon geen vrije tijd meer. Daarin liep ik vast en dat heb ik gemeld bij mijn mentor.”

  • Geboren in 1999
  • Werkstudent controle bij Stolwijk Kelderman
  • Werkzaam bij Stolwijk Kennisnetwerk sinds 2023

Samen kijken wat wél kan

Daphne gaf ook aan dat zij het wél ontzettend leuk vond bij SKN en dat zij er graag wilde blijven werken. Gesprekken met haar mentor en een collega van HR leverden een coachingstraject op. Al gauw volgde de gezamenlijke conclusie dat het voor Daphnes professionele- en persoonlijke ontwikkeling beter zou zijn eerst een stapje terug te doen. Ze legt uit: “Nu ben ik werkstudent in plaats van junior assistent accountant. Ik werk 8 tot 24 uur en houd voldoende tijd over om te studeren en leuke dingen te kunnen doen. Dat voelt voor mij veel beter, eigenlijk dus juist als een stap vooruit. Door samen te kijken wat er wél mogelijk was, hebben we een hele mooie oplossing gevonden. Iets waar we uiteindelijk allemaal beter van worden.”

Wil jij Daphne een vraag stellen over werken bij SKN?

Daphne vertelt je graag alles wat je weten wil. Je kunt haar bereiken via e-mail, telefoon of whatsapp!

Daphne: “Een stapje terug om verder te komen”
Hoe kan ik je helpen?
Werkstudent controle
Terug

Nog niet uitgelezen?