Skip to main content

Jeroen: “Zo veel flexibiliteit zag ik niet aankomen”

Vers uit de studiebanken kwam Jeroen van Alst terecht bij Stolwijk Kennisnetwerk. Zijn werkdagen bij Stolwijk Publiek Advies verliepen al gauw anders dan hij had verwacht, hetzij in positieve zin. Jeroen merkte dat hij mocht werken waar en wanneer hij maar wilde. Zelfs ’s nachts op kantoor toen hem dat tijdelijk beter uitkwam.

De flexibiliteit die Jeroen kende van het studeren, daarvan dacht hij dat die wel zo ongeveer van de baan zou zijn toen hij begon met werken. Na zijn sollicitatie bij Stolwijk Publiek Advies maakte hij zich op voor werkdagen van negen tot vijf. Was zelfs bereid te berusten in dat nieuwe ritme. Al gauw merkte hij echter dat er in zijn team niet gestuurd wordt op controle, maar op vertrouwen. Daar kon Jeroen wel mee uit de voeten en hij pakte de gegeven vrijheid met beide handen aan. “Ik houd ervan om in de ochtend vroeg te beginnen, zit graag rond 7:00 uur achter mijn bureau. Voordeel daarvan is dat ik in de middag ook eerder kan stoppen met werken. Of ik werk thuis en kan er even tussenuit om een rondje te gaan hardlopen als ik daar op dat moment behoefte aan heb. Zo lang ik mijn uren maak en mijn werk goed doe, is er alle ruimte om mijn dagen in te delen zoals ik zelf wil.”

  • Geboren in 1999
  • Adviseur Publiek Domein bij Stolwijk Publiek Advies
  • Werkzaam bij Stolwijk Kennisnetwerk sinds 2022

Weinig is te gek

De praktijk wijst uit dat fulltimer Jeroen uiteindelijk wel een dag of drie, vier per week op kantoor te vinden is. Dat is ook nodig om goed in contact te blijven met de rest van zijn team. Zijn werktijden zijn echter niet in beton gegoten, zelfs een weekje ’s nachts werken was geen enkel probleem. “Op een gegeven moment trainde ik voor een zware sportieve prestatie. Ik wilde binnen 24 uur 500 kilometer fietsen voor het KWF. De organisatie steunde mij van harte. Niet alleen maakten alle collega’s er samen een groot evenement van, waarbij velen zelfs meefietsten of andere prestaties leverden. Ik mocht ook mijn werkritme verleggen. Op advies van de sportarts besloot ik om ’s avonds laat te beginnen met mijn fietsmarathon. Dat betekende dat ik mijn dag- en nachtritme moest omdraaien en dat gold dus ook voor mijn werktijden. In de week voorafgaand aan het fietsen werkte ik daarom in de nachtelijke uren op kantoor. Niemand die daar bezwaar tegen had. En dan was er daarna ook nog zoveel betrokkenheid bij mijn actie, daar had ik echt niet op durven rekenen.”

Wil jij Jeroen een vraag stellen over werken bij SKN?

Jeroen vertelt je graag alles wat je weten wil. Je kunt hem bereiken via e-mail, telefoon of whatsapp!

Jeroen: “Zo veel flexibiliteit zag ik niet aankomen”
Hoe kan ik je helpen?
Business controller | Adviseur Publiek Advies
Terug

Nog niet uitgelezen?