Skip to main content

Wieke: “Combi werken en leren heel goed geregeld”

Vanuit haar MBO-opleiding beleefde Wieke haar eerste stage al in 2021 bij Stolwijk Kennisnetwerk (SKN) op de financiële administratie. Na het behalen van haar diploma besloot zij 1 dag in de week bij SKN te gaan werken en daarnaast op de andere doordeweekse dagen een HBO studie te volgen. Vanuit de accountancy opleiding loopt Wieke inmiddels voor de tweede keer stage bij SKN, hetzij nu bij het accountancylabel Stolwijk Kelderman.

Waar Wieke aanvankelijk een dag in de week werkte en 4 dagen studeerde, is de situatie nu andersom. De stage neemt vier doordeweekse dagen in beslag. De overgebleven dag is zij op school te vinden. Wieke heeft haar baan als beginnend assistent accountant bij team MKB van Stolwijk Kelderman (onderdeel van SKN) dus tijdelijk omgezet in een stageplaats. Wieke: “Dat voelt voor mij een beetje als thuiskomen. Mijn eerste stage, drie jaar geleden, startte in de coronatijd. Dat was natuurlijk best lastig, want alles ging vanuit huis. Maar de begeleiding was toen al erg goed en dat is tijdens mijn huidige stage zeker niet anders. Ik mag altijd vragen stellen aan mijn vaste begeleider, maar kan ook op elk moment bij andere collega’s terecht.”

  • Geboren in 2002
  • Stagiare team MKB Stolwijk Kelderman
  • Werkzaam bij Stolwijk Kennisnetwerk sinds 2021

Wieke koos dus vanaf dag één voor SKN, want ze vindt het er fijn. “Ik heb bij team FA (Financiële Administratie) een hele goede basis gelegd, maar ik merkte wel dat ik wel wat meer uitdaging wilde. Werken in de accountancy bij SKN was voor mij daarom een logische stap. En deze tweede stage nu dus ook.”

Na studie aanblijven

Als de stageperiode voorbij is, gaat alles voor Wieke weer terug naar hoe het was. Tótdat zij klaar is met studeren en haar kennis op meerdere werkdagen in de praktijk kan brengen. Bij Stolwijk Kelderman natuurlijk. Wieke: ”Het is er allemaal gewoon heel goed geregeld.”

Wil jij Wieke een vraag stellen over werken bij SKN?

Wieke vertelt je graag alles wat je weten wil. Je kunt haar bereiken via e-mail, telefoon of whatsapp!

Wieke: “Combi werken en leren heel goed geregeld”
Hoe kan ik je helpen?
Stagiare MKB
Terug

Nog niet uitgelezen?