Skip to main content

Xander: “Terug van Amsterdam”

Xander Wilbrink besloot na het afronden van zijn stage in Amsterdam om terug te keren naar het Oosten des lands en te starten bij Stolwijk vanWijk. Waar Xander in eerste instantie een carrière in de hoofdstad voor ogen had, ontdekte hij dat deze keuze in zijn huidige levensfase beter aanvoelde.

Afstuderen in Nijmegen en next stop Amsterdam. Stage, werken, wonen. Alles gericht op een leven in de hoofdstad. Uiteindelijk liep het anders. Xander vertelt: “Van studeren naar fulltime werken was een grote stap. Ik ondervond dat een volle focus op mijn carrière, inclusief de vele gemaakte uren en druk op de work-life balans, het lastiger maakte om een sociale kring op te bouwen binnen die – voor mij nieuwe – omgeving. En dat sociale aspect vind ik wel heel belangrijk”.

Xander wilde aanvankelijk graag werken bij één van de Big-4 kantoren. “Omdat die een schat aan kennis en veel verschillende disciplines in huis hebben.” In Arnhem doorliep hij een scriptiestage bij een dergelijk kantoor en in Amsterdam een fulltime stage bij een Corporate Finance kantoor. Xander ondervond in Arnhem dat de controlewerkzaamheden minder goed bij hem pasten en ontdekte in Amsterdam dat zijn ambitie bij M&A lag. Tijdens een onverwachte kennismaking met de mensen van Stolwijk vanWijk werd Xander enthousiast. Dat maakte dat hij besloot terug te keren naar zijn woonplaats Nijmegen en een M&A rol te vervullen bij dit kantoor. Als onderdeel van Stolwijk Kennisnetwerk (SKN) heeft Stolwijk vanWijk alles in zich wat Xander belangrijk vindt: een groot netwerk van specialisten, deuren die altijd voor hem openstaan en alle kansen en ruimte om zichzelf verder te ontwikkelen.

  • Geboren in 2000
  • M&A Consultant bij Stolwijk vanWijk
  • Werkzaam bij Stolwijk Kennisnetwerk sinds 2023

Balans tussen hoofd en hart

Dat hij dat alles zo aangenaam dichtbij zijn woning en sociale omgeving in Nijmegen kon vinden, had hij aanvankelijk niet gedacht. Xander: “Ik besloot om mijn hart te volgen. Ik had met Stolwijk vanWijk al snel een goede klik en één van de collega’s daar bleek ik al te kennen. Ik zit nu op een plek waar ik mij in deze levensfase helemaal op mijn gemak voel. En dat bij een mooie organisatie die professioneel heel goed aansluit op hoe ik mijn toekomst voor mij zie.”

Wil jij Xander een vraag stellen over werken bij SKN?

Xander vertelt je graag alles wat je weten wil. Je kunt hem bereiken via e-mail, telefoon of whatsapp!

Xander: “Terug van Amsterdam”
Hoe kan ik je helpen?
M&A Consultant
Terug

Nog niet uitgelezen?