Skip to main content

Niek: “Mens- én resultaatgericht samenwerken”

Niek begon zijn carrière bij een groot kantoor. Na een vliegende start kreeg hij door omstandigheden twijfels of hij wel in het vak wilde blijven. Hij koos er uiteindelijk voor om aan de slag te gaan bij een kleiner kantoor. Nu, twee werkgevers later, zit hij helemaal op zijn plek bij SKN. Wat hem er opvalt? “Hoe we én rekening met elkaar houden én altijd samen voor resultaat gaan.”

Tijdens zijn opleiding had Niek altijd in het hoofd dat hij voor een groot kantoor zou gaan werken. Bij zijn stage dacht hij er nog steeds zo over en hij trad er bij één in dienst. Niek: “De eerste vijf jaar ging dit prima, ook omdat ik mij ontwikkelde volgens de daar gestelde normen. Maar mede door veranderingen binnen de organisatie kreeg ik, binnen twee jaar tijd, meerdere keren met ander management te maken en veranderde het speelveld. Het werd zakelijker en afstandelijker en ik kon mij niet langer verenigen met hoe het eraan toe ging. Ik koppelde dit negatieve beeld aan het vak en zat dicht tegen een burnout aan. Gelukkig werd ik benaderd door oude bekenden. Zij hadden hun heil inmiddels gevonden bij kleinere kantoren. Voor mij bleek dat ook de oplossing.”

  • Geboren in 1977
  • Accountant Controle bij Stolwijk Kelderman
  • Specialisatie IT Auditing
  • Werkzaam bij Stolwijk Kennisnetwerk sinds 2018

Sinds 2018 bij SKN

Niek kwam in de loop van 2018 naar SKN. Naar eigen zeggen past de cultuur binnen het kantoor erg goed bij zijn eigen waarden en normen. “Je komt bij SKN binnen als mens, met al je sterke en zwakke punten. Daar doen ze echt wat mee. Ze kijken wat je nodig hebt om je verder te ontwikkelen en faciliteren dat dan ook. Daarna houden ze de vinger aan de pols. Voor mij voelt dat heel goed.”

Of hij daar voorbeelden bij heeft? “Zeker. Ik hoorde vorige week in de gang dat onze HR-collega’s ook met mannelijke collega’s het gesprek aangaan, als zij vader worden. Dat vind ik mooi. En we weten hier allemaal hoe zwaar het kan zijn voor onze assistenten die vier dagen werken en op vrijdag studeren. Die collega’s krijgen de ruimte als dat nodig is, maar niet zonder samen een plan te maken over hoe je uiteindelijk wél verder kunt.”

Resultaatgericht

Niek specialiseerde zich in IT-auditing en kan bij SKN zijn eigen pad volgen. “De organisatie is er voor mij en andersom. Natuurlijk moeten er dingen af, dat beseffen we in ons team heel goed. Als het nodig is, gaan we bij elkaar zitten om te zorgen dat het werk voor elkaar komt. Als je als organisatie en team zorgt dat iedereen goed in zijn vel zit, dan kost het collega’s geen enkele moeite om een stapje extra te zetten. Die combinatie van mens- en resultaatgerichtheid werkt goed voor ons én natuurlijk voor onze klanten.”

Wil jij Niek een vraag stellen over werken bij SKN?

Niek vertelt je graag alles wat je weten wil. Je kunt hem bereiken via e-mail, telefoon of whatsapp!

Niek: “Mens- én resultaatgericht samenwerken”
Hoe kan ik je helpen?
Accountant controle
Terug

Nog niet uitgelezen?