Skip to main content

Remco: “Alle ruimte om mij te specialiseren”

Remco Lefering kwam in 2014 als casemanager naar Vitacon Luteijn, onderdeel van SKN. Toen klanten in toenemende mate hun behoefte aan een externe vertrouwenspersoon kenbaar maakten, zag Remco kansen. Hij had bij een eerdere werkgever al veel ervaring opgedaan op dit gebied en bood aan om de dienst ook bij Vitacon Luteijn op te tuigen. Remco kreeg alle ruimte om zich verder te specialiseren.

Als kersverse casemanager wilde Remco tussen 2014 en 2016 graag eerst de tijd nemen om in zijn nieuwe rol te groeien. Toen de gelegenheid zich voordeed om het casemanagerschap te combineren met vertrouwenswerk, kaartte hij zijn idee aan. Het bleek een goede zet, want mede dankzij landelijke aandacht in de media groeide de vraag naar vertrouwenspersonen enorm. Remco: “In de afgelopen jaren hebben we een hele mooie klantenportefeuille opgebouwd die nog elk jaar groeit.”

Passie volgen

Remco vindt het mooi dat hij zijn steentje kan bijdragen aan de groei van Vitacon Luteijn, maar ziet het ook als een kans om iets moois te doen wat hij ziet als zijn passie. “Vertrouwenspersoon zijn is heel mooi en dankbaar werk. Ik mag mensen opvangen die vastlopen door ongewenst gedrag van collega’s en leidinggevenden. Mensen gaan vaak na één gesprek al opgelucht de deur uit, daar doe ik het graag voor. Remco is geregistreerd vertrouwenspersoon, moet zich geregeld laten bijscholen en aan intervisie doen. “Daar ondersteunt de organisatie mij van harte bij. En dat is fijn.”

  • Geboren in 1968
  • Casemanager bij Vitacon Luteijn
  • Werkzaam bij SKN sinds 2014

“Ze luisteren naar me”

Remco merkte dat hij niet alleen als vertrouwenspersoon een mooie kans kreeg. Hij zag zo’n twee jaar geleden in dat zijn team het applicatiesysteem niet ten volle benutte. Remco: ”Ik had al best wat ervaring met die systemen opgedaan bij een eerdere werkgever. Ik trok aan de bel en daar werd naar geluisterd. Samen met een collega van de interne organisatie en de slimme collega’s bij TLA (ook onderdeel van SKN, red.) heb ik vervolgens gekeken naar onze werkprocessen en naar hoe we beter gebruik kunnen maken van het systeem. Nu doen we er zoveel meer mee, we weten precies hoe we ervoor staan. Mooi om ook op die manier waarde aan ons team en SKN toe te voegen.”  

Wil jij Remco een vraag stellen over werken bij SKN?

Remco vertelt je graag alles wat je weten wil. Je kunt hem bereiken via e-mail, telefoon of whatsapp!

Remco: “Alle ruimte om mij te specialiseren”
Hoe kan ik je helpen?
Remco Lefering
Terug

Nog niet uitgelezen?